Back to news

Документальний фільм «Невидимий батальон» розповість про 6 жінок-учасниць АТО

13 червня: Перший документальний фільм «Невидимий батальйон» розповість про участь жінок у війні на Донбасі. Про це розказала авторка та директорка проекту «Невидимий батальйон», голова Громадської організації «Інститут гендерних програм», керівниця волонтерського Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє прес-служба проекту.

У стрічці буде представлені історії від шести героїнь та трьох режисерів.

Режисерка проекту Світлана Ліщинська знімає історію про Олену Білозірську, яка воює у складі «Української добровольчої армії»; Ірина Цілик готує історії про Юлію Паєвську та Андріану Сусак; Аліна Горлова знімає історію Оксани Якубової.

«Мені важливо було, щоб це були реальні історії жінок, які реально пройшли війну, пройшли її чесно і були на передовій. І щоб це були режисери, які не перекинуться у хвилю пафосу та надлишкового патріотизму, – сказала пані Берлінська. – Через це кіно ми хочемо нагадати світові, що в Україні не громадянська війна, а російська окупація. І через жінок це буде значно краще і доступніше показати. Тому що до хлопців у формі світ уже звик. І це буде значно чутливіше для світу».

Повідомляється, що жовтні фільм покажуть на національному телебаченні, а також на кінофестивалях.

Нагадаємо, робота над «Невидимим батальйоном» розпочалася у травні. Проект реалізується ГО «Інститут гендерних програм» за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) через “Український медійний проект”, або проект «У-Медіа», який виконується міжнародною неурядовою організацією Internews.

Дивіться відеозапис прес-конференції тут.