Back to news

Стартувала ХІІІ Міжнародна літня школа медіа права

10 липня: Сьогодні стартувала тринадцята Міжнародна літня школа медіа права – тритижневий курс Центру демократії та верховенства права для медіаюристів. Упродовж трьох тижнів 21 учасник із 5 країн пройде інтенсивний курс медіа права.

У програмі Літньої школи – питання забезпечення свободи слова та свободи інформації, захисту честі, гідності та ділової репутації, діяльності ЗМІ, регулювання телерадіомовлення та інших питань діяльності мас-медіа. Заняття будуть проводити як українські, так і зарубіжні експерти.

Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, привітав учасників Літньої школи та відзначив, що цей проект був одним із перших для організації і успішно працює уже 13 років.

“Літня школа – кузня кадрів з медіа права. Ви представляєте різні країни та юрисдикції, різні­ законодавчі бази. Тому на школі ми будемо більше говорити про юридичні принципи. Колись і я потрапив в таку аудиторію і зрозумів, що ми мало знаємо про інші країни. Ви дізнаєтеся багато нового одне про одного: не лише в юридичній сфері, а й про країни, культури”, – сказав він._

За словами директора ЦЕДЕМ, учасники будуть вивчати не лише суто юридичні питання, а й на практиці побачать, як змінився медіапростір за останні три роки після Євромайдану. Тому навчання буде складатися з формальної та неформальної частини.

Мортен Енберг, голова офісу Ради Європи в Україні, відзначив, що Рада Європи з 2005 року реалізує проекти, спрямовані на медіареформи в Україні та привітав учасників школи.

“Я впевнений, що ви багато чому навчитеся за ці три тижні. Бажаю вам удачі та багатьох нових відкриттів. І найважливіще – усіляких можливостей застосувати отримані знання у вашому професійному житті”.

Ольга Лучка, координатор проектів Інтерньюз та випускниця Літньої школи, відмітила значення цього проекту для розвитку медіасфери.

“Справжнє багатство Школи – її учасники, адже спілкування триває і після завершення курсу, а випускники школи стають широковідомими експертами. Я вдячна Центру демократії за експертну підтримку та участь у реформі медіа”, – вказала вона.

Читайте повну статтю тут.