Back to news

Журналістика толерантності: тренінг для регіональних журналістів

22-23 серпня: Наші партнери з ГО “Фонд розвитку ЗМІ” превели за нашого сприяння дводенний тренінг «Журналістика толерантності: збалансоване висвітлення питань меншин та вразливих груп населення» для 15 регіональних журналістів.

В перший день тренінгу (22 серпня) тренерки Альона Жук, редакторка газети KyivPost, та Оксана Гриценко, військова кореспондентка газети KyivPost, провели майстер-клас як писати про меншини та вразливі групи.

Під час другого дня тренінгу (23 серпня) було проведено 4 зустрічі в форматі прес-конференції з представниками громадських організацій.

Ключові спікери:

Яна Панфілова, активістка, створила організацію Teenergizer, яка «створює світ, вільний від дискримінації в усіх сферах, включно з ВІЛ», як зазначено на сайті організації.

Тимур Левчук, активіст ВБО «Точка Опори»,  організації, яка сприяє взаєморозумінню між людьми з різною сексуальною орієнтацією та за різними ознаками.

Юлія Миронюк, активіст, «Доступно UA», організації, яка бореться за те, щоб зробити місто комфортним для людей з інвалідністю.

Альона Луньова, юрист, «Восток СОС», організації, яка допомагає постраждалим від війни Росії проти України.

Ось як учасники діляться своїми враженнями:

Дубінець Вікторія, журналіст, онлайн-видання “Galka.if.ua”, Івано-Франківськ: «Два дуже насичених дні з крутими людьми. Дуже круто. Будьмо толерантними.»

Власюк Ірина, журналіст, «Громадське.Волинь», Луцьк: «Два дні в оточенні спочатку незнайомих однодумців, які відразу знайшли спільну хвилю. Неймовірно цікаво слухати людей, які знають, для чого вони туди прийшли і знають, чого вони хочуть. Ні для кого не секрет, що ми маємо велику проблему з дискримінацією, а для кого все-таки це ще секрет, то знайте, проблема є. “Журналістика толерантності” – це річ, яка повинна бути доступною кожному громадянину цієї країни. Неймовірно круто, що Media Development Foundation та Internews не лише піднімають ці питання на розгляд, вони займаються вирішенням їх. Дякую.»