Хто ми

Internews це міжнародна некомерційна організація в галузі розвитку засобів масової інформації з адміністративними центрами в Каліфорнії, Вашингтоні та Лондоні. Наша місія полягає в тому, щоб шляхом зміцнення місцевих засобів масової інформації по всьому світу, дати людям новини та інформацію, яких вони потребують, створити можливості залучення ресурсів та громадян для того, щоб їхні голоси були почуті.

Починаючи з 1993 року, Internews працює в Україні з журналістами, представниками влади та активістами задля підвищення якості та зміцнення успішних незалежних засобів масової інформації. Internews допомагає українським медійним організаціям розвивати їх лідерські якості та професійну майстерність, надаючи технічну допомогу завдяки фінансовій підтримці міжнародних донорських організацій.

Головним завданням Internews в Україні є зміцнення незалежних засобів масової інформації, а також їх професійна підготовка для належного висвітлення майбутніх політичних та економічних питань. Консультанти Internews працюють безпосередньо із журналістами та організаціями громадянського суспільства з метою поліпшити якість й дієвість медіа в Україні. Міжнародний досвід і перспектива Internews, а також розуміння ситуації та пріоритетів українського медіа-ринку, допомагають українським ЗМІ досягати та належно дотримуватись міжнародних стандартів.

Разом з партнерськими організаціями громадянського суспільства Internews розробляє і проводить тренінги для професійних і громадських журналістів, навчаючи їх творити та поширювати контент. У співпраці з нашими українськими та міжнародними експертами та, беручи до уваги актуальні виклики, з якими стикаються ЗМІ в сучасній Україні, ми допомагаємо створювати інструменти для підготовки репортажів, для здійснення редакторської роботи, проведення медіа-моніторингів, розвитку навичок медіа-грамотності, надання юридичної підтримки журналістам. Internews заохочує партнерів створювати механізми зворотного зв’язку, що дозволять забезпечити оперативність, ширше залучення до проектів та якісні програмні результати.