Back to news

ІМІ провів опитування про готовність та потреби журналістів для висвітлення бойових дій у разі загострення на Сході

29 квітня – Інститут масової інформації (ІМІ) опублікував результати свого онлайн-опитування медійників щодо їх готовності працювати на передовій у разі загострення конфлікту на Сході України та запитав, що потрібно журналістам для їх роботи.

Опитування було проведено між 19 і 26 квітня 2021 року. ІМІ отримав 128 відповідей: 21% з них з Києва та 79% з усіх регіонів України; 52% респондентів були жінки, а 48% – чоловіки.

Головні результати:

·       Хоча 71% журналістів планують повідомляти про бойові дії у разі ескалації, 79% заявили, що у них немає чинних акредитаційних карток для роботи в зоні ООС, тому вони можуть мати проблеми з доступом до подій у зоні бойових дій.

·       Лише 27% заявили, що працювали в зоні збройного конфлікту протягом останніх трьох років, тоді як експерти ІМІ наголосили, що журналісти повинні оновлювати свої знання та навички у повідомленні про бойові дії кожні три роки;

·       Серед найбільш нагальних потреб – індивідуальні аптечки (71%), бронежилети та каски (88% респондентів заявили, що їх редакції не надають захисного обладнання, тоді як 20% заявили, що мають власні засоби захисту);

·       60% журналістів заявили, що їм потрібно навчитися працювати в зоні бойових дій; 51% заявили, що потребують навчання з надання першої медичної допомоги; 47% заявили, що їм потрібна підготовка щодо стійкості до стресу; та 38% з етики звітності, пов’язаної з конфліктами. Близько 72% заявили, що хотіли б проконсультуватися з психотерапевтом щодо того, як впоратися зі стресом, пов’язаним із роботою поблизу лінії фронту.

 

Більше на сайті Інституту масової інформації

 

Фото: NeONBRAND on Unsplash