Back to news

IMI зафіксував підвищення рівня дотримання професійних стандартів у шести провідних онлайн-медіа

1 липня – Експерти Інституту масової інформації (IMI) заявили у своєму моніторинговому звіті у травні 2021 року, що шість високоякісних Інтернет-ЗМІ продемонстрували високий рівень відповідності журналістським стандартам у другому кварталі (98% їхніх новин відповідали всім основним стандартів порівняно з 96% у попередньому кварталі). Серед лідерів були Суспільне мовлення (suspilne.media), Дзеркало тижня, Українська правда, Букви.com, Укрінформ та Liga.net.

Серед популярних новинних сайтів найнижча якість була у Politeka, де лише 20% новин було написано відповідно до журналістських стандартів. Politeka передруковує більшість своїх новин з інших ЗМІ.

IMI провів моніторинг засобів масової інформації (його методологія доступна в Інтернеті) у травні, проаналізувавши 900 матеріалів у 18 національних онлайн-медіа. Серед проаналізованих медіа було десять із найбільшою аудиторією в Інтернеті (obozrevatel.com, korrespondent.net, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua та gordonua.com) та вісім, які підписали меморандум Медіа-руху за професійні стандарти (nv.ua, liga.net, ukrinform.ua, zn.ua, censor.net.ua, interfax.com.ua, suspilne.media, та bykvu.com). Моніторинг ЗМІ проводився за підтримки проєкту USAID «Медійна програма в Україні».

Більше на сайті ГО «Інститут масової інформації».

 

 

Photo: ГО “Інститут масової інформації”