Back to news

Ми оголошуємо переможців у Конкурсі малих грантів на 2018 рік

15 січня 2018 р.: «Український медійний проект» (або «У-Медіа»), що виконується міжнародною неурядовою організацією Internews за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), з приємністю повідомляє переможців в нашому Конкурсі малих грантів. Конкурс проходив між 17 жовтня та 20 листопада 2017 року. Загалом ми отримали 117 проектних пропозицій. З них 21 заявку було дискваліфіковано під час першого етапу оцінювання. Панель з 15 незалежних медіа експертів оцінила 96 пропозицій для того, щоб обрати переможців.

Отже, переможці нашого Конкурсу це: 

1. Онлайн-журнал The Ukrainians (м. Львів)

2. ГО «Сумський прес-клуб» (м. Суми)

3. ГО «Український центр європейської політики» (м. Київ)

4. ГО «Донецький прес-клуб» (м. Київ)

5. ГО «Бюро аналізу політики» спільно з ТРК Суми (м. Суми)

6. ГО «Інсайт» (Insight) (м.Київ)

7. Громадське ТБ: Запоріжжя (м. Запоріжжя)

8. ТРК «Буковина» (м. Чернівці)

9. ВБО «Точка опори Fulcrum» (м. Київ)

10. «Громадське радіо» (м. Київ)

11. Громадянська служба «Свідомо» (м. Київ)

Згідно з результатами оцінювання та рекомендаціями експертів, проекти які ми підтримуємо цього року стосуються підтримки виробництва та поширення медіа матеріалів регіональних ЗМІ всіх типів (телебачення, радіо, друковані ЗМІ та інтернет видання) та трансформації сучасних ЗМІ.

Крім того, ми вирішили надати підтримку інформаційно-просвітницьким проектам з журналістики толерантності та гендерної рівності, які спрямовуватимуться на виробництво покращеного медійного контенту задля просування загальнолюдських цінностей, підвищення рівня обізнаності та розуміння серед громадян питань щодо рівності прав людини, необхідності існування толерантності й інклюзивності в нашому суспільстві.

Після остаточного завершення реєстрації та схвалення в USAID, суми грантів коливатимуться від 6 тис. 200 дол. США до 9 тис. 970 дол. США, в той час як усі нові проекти/гранти планується завершити до серпня цього року.

Для довідки:

До участі в Конкурсі малих грантів ми запрошували офіційно зареєстровані в Україні медійні організації, компанії та ЗМІ, проекти яких мають відповідати таким цілям:

1. Підтримка та сприяння свободі слова та незалежності засобів масової інформації.

2. Збільшення різноманіття джерел новин та покращення якості новин.

3. Покращення сприятливого середовища для засобів масової інформації та свободи слова.

Конкурс малих грантів від «У-Медіа» передбачає надання підтримки унікальним та реалістичним проектам. Під час відбору проектів враховується спроможність аплікантів демонструвати конкретні досягнення, які матимуть вплив на медіа сектор.

Ознайомитись з умовами Конкурсу та дізнатися про наших минулорічних малих грантерів можна тут