Back to news

Наш колега Денис Бігус отримав у США міжнародну премію Democracy Award-2017

8 червня: Internews підтримує журналістів та медіа, які сприяють проведенню антикорупційних реформ.

З нашою підтримкою в ефірі з’явилися Телепрограма «Наші гроші з Денисом Бігусом» та Слідство.Інфо.

Було вироблено понад 360 телепрограм, в яких викривалися факти корупції та зловживання владою. В результаті виходу цих програм було збережено понад 1 мільйон доларів США наших платників податків, багато офіційних осіб було звільнено або відсторонено від займаних посад та розпочато 5 судових і кримінальних справ.

Надзвичайно приємно бачити, що наша підтримка отримує належне визнання, а саме коли наш колега журналіст-розслідувач, автор та ведучий програми «Наші гроші» та засновник проекту «Декларації» був визнаний переможцем почесної премії Democracy Award-2017. Церемонія нагородження премії відбулась 7 червня в Капітолії Конгресу США.

Цього року премію за досягнення у сфері боротьби з корупцією отримали 5 активістів: з Анголи, Афганістану, Гватемали, Малайзії та України.

“Це визнання тисяч людей, які своїми діями щоденно підтверджують своє прагнення кращого майбутнього”, – сказав Денис Бігус під час урочистого нагородження.

Премія Democracy Award-2017 вручається щороку за особливий внесок у розвиток демократії та захист людських прав і свобод у різних країнах світу.

Національний фонд підтримки демократії (National Endowment for Democracy, NED) – некомерційна організація США, заснована в 1983 році з метою зростання і зміцнення демократичних інститутів у всьому світі.

Щороку, за фінансової підтримки Конгресу США, фонд грантами підтримує понад 1000 проектів неурядових організацій за кордоном, які утверджують демократичні принципи більш ніж у 90 країнах.

Щиро вітаємо Дениса та всіх українських журналістів причетних до боротьби з корупцією.

Ось як ми підтримуємо Журналістські розслідування.