Back to news

Наснажені медіаосвітою

16-19 серпня 2017 року в с. Зазим’я Київської області відбулася вже 13-та Літня школа медіаосвіти і медіаграмотності Академії української преси.

Більшість з них пройшли за підтримки Програми У-Медіа Інтерньюс-Нетворк. І вже вп’яте Директор  Інтерньюс-Нетворк в Україні Вейн Шарп звернувся з вітальним словом до учасників. Він підкреслив важливість упровадження медіаосвіти, насамперед, у регулярну освіту і формування навичок медіаграмотної особистості з дитинства.

Програма заходу була насиченою. Медіаексперт, медіа та бізнес-тренер, доктор педагогічних наук, професор Тетяна Іванова, провела динамічний майстер-клас про інтерактивні методи під час викладання медіаосвіти. Медіапедагог Валентина Потапова практикувала методи критичного мислення і декодування медіатекстів. Заступник директора з навчально-виховної роботи, викладач курсу «Сходинки до медіаграмотності» Першотравенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 2 Дніпропетровської області, співавтор першої авторської програми для початківців «Я у Медіапросторі» Інна Іванова, поділилася викликами та злетами перших двох років викладання. А завідувач кафедри методики навчання мов і літератури КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», регіональний координатор впровадження медіаосвіти в навчальні заклади Харківської області Галина Дегтярьова розповіла про методики інтеграції вивчення медіаграмотності в сучасні програми для початкової школи.

Цього разу учасниками Школи вже вдруге цього літа були вчителі початкової школи з 12 областей України.

Дивитись фотографії тут