Back to news

Новий закон про медіа піде на користь онлайн-медіа, а не на шкоду, вважає співавторка

12 грудня – під час спільного телемарафону Євгенія Кравчук, заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, співавторка Закону про медіа, розповіла про те, що вона назвала «хибними уявленнями» про нове законодавство.

 Кравчук зазначила, що онлайн-медіа матимуть можливість офіційно зареєструватися як медіа, а реєстрація забезпечить правовий захист та інші переваги.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України не зможе заборонити медіа без рішення суду. Однак онлайн-медіа, які не реєструються (але прозоро повідомляють про власника), можуть бути заборонені на термін до двох тижнів за порушення закону про медіа. Анонімні медіа без ідентифікації власників чи журналістів можуть бути заборонені на довше. Санкції до медіа можуть бути застосовані лише за порушення законодавства України (наприклад, заклики до вторгнення в іншу країну) і за те, що вони протягом місяця не реагують на зауваження Нацради. Кравчук зазначила, що контент з критикою чинної влади дозволений.

Більше на сайті Детектора медіа.

 

 

Фото: Андрій Дубчак, Радіо Свобода