Back to news

«Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» – Ми підтримали першу збірку історій для дітей та підлітків про жінок

13 квітня: У Києві презентували дитячу книгу Катерини Бабкіної та Марка Лівіна «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків», що вийшла у видавництві «Книголав» за ініціативи Internews та фінансової підтримки Уряду Канади.

Як зазначають автор та авторка, в основі проекту — життєві нариси про 50 видатних українських жінок, які йшли за своїм покликанням. Книжка має на меті розповісти не лише про особистий успіх кожної героїні, а й про великі вчинки, які вплинули на життя багатьох людей, та різноманітність сфер, де жінки досягли значних здобутків, змінюючи світ навколо себе. Це історії про силу духу та віру в себе.

Серед героїнь проекту – науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, активістки, волонтерки, літераторки.

«…Одна дівчинка виросла, стала військовою, а потім поїхала у зону воєнних дій на сході України, щоб захистити свою сім’ю та країну. Звали її Оксана…», – так починається у книзі історія військової Оксани Якубової.

Книгу «Сила дівчат» видано накладом 5000 примірників. Планується, що її буде безкоштовно розповсюджено у шкільних та дитячих бібліотеках Луганської та Донецької областей, серед дітей-переселенців, сімей ветеранів та бійців АТО, загиблих та зниклих безвісти, а також через волонтерські організації.