Back to news

Журналістка «Схем» перемогла у конкурсі журналістських розслідувань MezhyhiryaFest

9 червня: Під час тематичного фестивалю для журналістів-розслідувачів MezhyhiryaFest-2018, який проходить 9 та 10 червня в національному парку «Межигір’я», були оголошені імена переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань та спеціальних репортажів.

Переможицею цьогорічної Національної премії журналістських розслідувань та спеціальних репортажів стала Валерія Єгошина («Схеми») за роботу «Люксовий автопарк працівників управління захисту економіки СБУ». Журналістка отримала €1 тис.

Спеціальною відзнакою Національного конкурсу журналістських розслідувань та призом у $500 нагороджені журналісти Анна Калаур, Володимир Торбіч та оператор Валерій Мартинюк («Четверта влада») за матеріал «Рівненський професор домагань». Зазначимо, що нещодавно у Рівному внаслідок ДТП оператор  Мартинюк загинув. Також із ним в автомобілі була пані Калаур. Наразі вона знаходиться у лікарні.

Загалом журі оцінювало 90 робіт журналістів-розслідувачів. До списку фіналістів потрапили: Ігор Фещенко («Чесно»), Ганна Калаур («Четверта влада»), Валерія Єгошина («Радіо Свобода»), Євгенія Моторевська («Слідство Інфо»), Тетяна Козерєва («Українська правда»), Олександр Гуменюк («Слідство Інфо»), Інна Попович (канал «24»).

Нагадаємо, тематичний фестиваль для журналістів-росзлідувачів «Межигір’я-Фест» проводиться щороку до Дня журналіста в колишньому маєтку екс-президента України Віктора Януковича. Фестиваль має на меті стимулювати обговорення проблем, що постають перед журналістами.

Цього року фестиваль проходить уп’яте, його присвячено темі розслідування журналістами та повернення державою корупційних активів. MezhyhiryaFest є спільним проектом команди журналістів-розслідувачів YanukovychLeaks та громадської організації «Фонд розвитку ЗМІ», заснованої журналістами KyivPost.

Джерело: “Детектор медіа” 

Фото: Павло Подуфалов; The Kyiv Post